Ons avontuur

De wereld als speeltuin

Surfen, beachvolleyballen en pannenkoeken… This is the life!

Byron Bay

Vrijdag 11 januari

Op onze route naar Byron Bay doen we nog een keer de Spit van Main Beach aan. Main Beach ligt in het noordelijke deel van de Gold Coast. Zijn naam dankt hij aan het feit dat het ’t belangrijkste strand van de stad Southport is. Het strand hebben we gisteren ook bezocht en ligt op onze route naar Byron Bay. Lars wil er nog wel een keer surfen, dus houden we daar een stop.

Ook vandaag heeft Lars behoorlijk veel moeite om door de branding te komen. Oefenen en nog eens oefenen, oftewel: peddelen en nog eens peddelen! 🙂

Om 15 uur passeren we de staatsgrens en bevinden we ons in New South Wales en leven we gelijk een uur later. Het is nu ineens dus 16 uur, wat een tijdsverschil van 10 uur in vergelijking met Nederland oplevert.

Byron Bay is een enorm toeristische plek, met een hoog hippie en backpackersgehalte. Er is veel reuring in de stad en het doet als een erg gezellig strandoord aan. Het centrum doet met zijn gevels wat Texaans aan. Eind van de middag komen we op onze nieuwe camping aan. Het is wel heel lekker dat het nu pas rond 20 uur donker wordt. Geeft voor het campingleven net wat meer gemak voor het buiten koken, eten en afwassen etc bij daglicht.

Zaterdag 12 januari

’s Ochtends gaan Rich, ik en Inge op zoek naar een long board die Rich en ik beiden kunnen gebruiken. De tweedehandszaken hebben niets en uiteindelijk vinden we er een in een surfwinkel. Rich is nog niet echt overtuigd en onderhandelt dat we het board vandaag huren en als het board bevalt, we hem morgen met de huurprijs in mindering kopen.

Een gehuurd surfboard, maar het plaatje is jaloersmakend gaaf (voor de vrienden van Rich althans 🙂 )

De stevige wind op Clark Beach zorgt er niet alleen voor dat het niet lukt om ons zonnescherm op te zetten, maar ook het door de branding komen is een flinke uitdaging. Lars moet het na een uur helaas opgeven, nadat zijn board een beenspier op een vervelende plek raakt. Rich komt helemaal niet uit de voeten met zijn gehuurde board. Gelukkig hebben we hem nog niet gekocht!

Voordat we naar de camping terugrijden, nemen we een kijkje bij de zaterdagmarkt bij het treinstation. De kleinschalige markt is geheel in Byron Bay vibe: alternatief, creatief en veel natuurlijke producten. Je kunt er ook prima voor een heerlijke maaltijd terecht.

’s Avonds staat er een kids favourite op het menu: pannenkoeken! Dit keer niet uit de koekenpan, maar van de grilplaat in de campingkeuken. De pannenkoeken met spek worden in grote oplagen gebakken. Golden Syrup erop (best te vinden variant op de Nederlandse stroop) en smullen maar! 🙂

Pannenkoeken van de bbq, ook die zijn heerlijk.

Zondag 13 januari

Na het ontbijt verhuizen we van onze plek zonder naar een plek met stroom. Hoewel we ons prima redden met de koelkasten en de stroompunten in de campingkeuken en het sanitairgebouw, is het toch ook wel weer heel lekker om bij de tent de oplaadpunten te hebben. Dit keer geen spectaculaire verhuizing van de tentjes met de auto, maar gewoon lopend.

Nick en Inge willen vandaag heel graag een dagje camping en ik vind een dagje geen zand ook zeker geen straf. Rich hoeft zijn gisteren gehuurde long board vandaag uiterlijk pas om 16 uur in te leveren, dus hij gaat er nog een poging mee wagen. Gisteren in de supermarkt spraken we een local die ook surft en die adviseerde Rich om ook over te stappen op een short board. Het gaat er voornamelijk om dat je peddelkracht ontwikkelt en als je dat hebt, kun je ook leren op een short board weg te komen.

Hoewel het Rich vandaag wel een aantal keer lukt om op het long board te staan, besluit hij toch van de koop af te zien. Aangezien Lars niet constant met zijn short board in het water ligt, gaat hij het voorlopig eerst op Lars zijn short board proberen.

De kids zijn in de bonus vandaag (we hangen nog wel een beetje aan Nederlandse acties 😉 ). Er staan broodjes hamburgers op het menu!

Maandag 14 januari

´s Ochtends vermaken we ons op de camping en ´s middags lopen Rich, Lars en ik naar het strand. Nick en Inge willen graag op de camping bij hun vriendjes blijven. Het is een kleine en mooie wandeling van 10 minuten vanaf de camping naar het strand. Onderweg treffen we een waarschuwingsbord voor slangen. Bij het zien van dit bord, wil Lars het liefst rechtsomkeert maken.

Gisteravond vertelde iemand dat hij mogelijk een haai had gezien, wat voor Lars reden genoeg was om niet meer naar het strand te willen gaan. Degene zei er nog wel heel duidelijk bij dat het echter ook net zo goed een dolfijn of iets totaal anders kon zijn geweest, want hij had het niet goed kunnen zien. Aan de laatste info hechtte Lars echter niet zoveel waarde. 🙂 Toch luistert hij gelukkig ook naar onze info en visie en komen we alsnog bij het strand aan. 🙂

Dit strand is ook prachtig

Hoewel … Hier spoelen ook blue bottles aan!

Lang blijven we er echter niet. Nick baalde zo erg van een pestkop, die het spel van hem en zijn vriendje verstoorde, dat hij bij de tent is gaan zitten. En vraagt of we hem kunnen komen ophalen, zodat hij alsnog in de zee kan zwemmen.

De golven op het strand zijn echter dermate slecht, dat er voor Lars geen beginnen aan is met zijn short board. We besluiten daarop om met z’n allen terug naar de camping te gaan en naar Wategos Beach te gaan.

We zijn getipt, dat je hier erg goed kunt body boarden en surfen. Het eerste kun je hier zeker, maar surfen is erg zwaar. Het is Lars gelukt om twee keer te staan, maar het was vooral heel zwaar peddelen door de sterke stroming.

Onze surfdude leert volleyballen en heeft er echt plezier in!

Rich en Nick puffen uit na een “gevecht” tegen de sterke stroming en Lars …, die laadt weer op door in zijn boek te duiken …

Voor het avondeten trakteren we onszelf op een afhaalmenu bij de Indiër. Even lekker makkelijk en heerlijk eten op de camping. Want ook van een dagje niets doen kun je heel moe worden. 🙂 Onze tipgeefster sprak ons ’s avonds nog aan. Ze had zich vergist, het was The Pass in plaats van Wategos Beach wat ze bedoelde. 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Fred hekelaar januari 26, 2019

    Weer n leuke update Heidi! Blijf vooral nog lekker met zin allen genieten.
    Groetjes Fred en Greet

Laat een reactie achter

© 2021 Ons avontuur

Thema door Anders Norén