Ons avontuur

De wereld als speeltuin

Flowerpower tijdens Oud & Nieuw!

Brisbane (3)

Zaterdag 29 december

Vandaag gaan we weer terug naar “onze” camping Brisbane Holliday Village, waar we al 2 keer eerder hebben gestaan. Extra lekker is dat ze nog steeds het tarief voor 2 volwassen voor ons gezin rekenen. We komen er een dag eerder aan dan gepland, aangezien we geen overnachting op Fraser Island hebben gedaan. Op de terugweg maken we een stop bij Moffat Beach, in de hoop dat er goede surf golven zijn. Deze zijn er helaas niet, maar het is wel een prachtig mooi, relatief klein en zeker geen overbevolkt strand met een baai, speeltuin, picknickgelegenheid en sanitair. Een goede plek om de van Peter & Sarah gekregen tarp uit te gaan proberen. Gezien de grootte hebben we hem op de camping al doormidden geknipt. Dat doet toch altijd even minder zeer wanneer je zelf een nieuwe hebt gekocht. 🙂 We verzorgen een mooi stukje kijkplezier, want het is met de redelijk goed aanwezige wind, een aardige uitdaging om de tarp goed te installeren.  We hebben er in ieder geval zelf veel lol om. De aanhouder wint en de rest van de dag genieten we van een heerlijk stuk schaduw, wat met deze Australische temperaturen zeer welkom is. 🙂

 

Even puzzelen maar dan hebben we ook schaduw!

Op een uurtje rijden van Brisbane worden we gebeld door Qantas Airlines. Ze hebben Nicks mobiel gevonden! Deze had hij na onze vlucht vanuit Melbourne (cq Denpasar, Bali) in het vliegtuig laten liggen. Wat een mazzelkont! Aangezien we er op weg naar onze camping toch praktisch langs rijden halen we hem gelijk op. Rich en Nick hoeven verder niet aan te tonen dat hij daadwerkelijk van ons is, want zodra Nick zijn mobiel ziet, zegt zijn reactie genoeg. 🙂

Wat een mazzelkont!

Eind van de dag installeren we ons op de unpowered site. Dit is voor één nacht, want vanaf morgen kunnen we door naar ons gereserveerde plek met stroom. Aangezien het al donker is, bbq-en we lekker bij de bbq- en picknickplek bij de tennisbanen. Een gezellige plek om tevens andere vakantiegangers te ontmoeten.

Zondag 30 december

De laatste van de 5 is vandaag tijdens onze wereldreis jarig: Me!!! 🙂 De kids overladen me met chocolade lekkernijen: een grote box M&M’s, een mega Tobelerone en mijn favoriete reep van OldGold. Wij komen de dag wel door! 🙂 De Tobelerone overleeft het ontbijt in ieder geval niet! 🙂 Vandaag staat in het teken van relaxen, aangezien we morgen een lange en laat eindigend festivaldag op het programma hebben staan. Na de zwemronde sneuvelen de M&M’s en zetten we ons aan tot het verplaatsen van ons tentenkamp naar een tentplek met elektra. De kids en ik halen Rich over om de 300m afstand niet lopend maar rijdend met de tentjes te overbruggen.

En zo hangen Lars en ik al eerste aan de zijkant van de auto met een pop up tentje in onze handen. Dit bevalt ons heel goed en Nick neemt Lars zijn positie bij de tweede ronde over. Dit is leuk!!! En een beetje zwaar met zo’n windvanger, maar dat mag de pret niet drukken. 🙂 🙂

Eind van de middag willen we in Westfield Garden City bij een koffietentje wat drinken en een gebakje doen. Helaas pindakaas, want ze sluiten net allemaal. Dus gaan we voor een heerlijke cheesecake met passievrucht als toetje voor bij het avondeten. 🙂

De cheescake met passievrucht topping van de Aldi smaakt zelfs Rich!

Maandag 31 december

Oud & Nieuw vieren we dit jaar op het Woodford Folk Festival. Het programma start al om 8.00 uur, maar ons lijkt het prima om begin van de middag aan te komen. Kunnen we lekker relaxed opstarten 🙂 Het is een redelijk alternatief georiënteerd festival met hele leuke kleine details. Zo staan er leuke teksten langs de kant van de weg, op het parkeerterrein en op het festival terrein zelf.

Simpel, grappig en effectief

Tot 17 uur is het kinder festivalterrein geopend, dus daar vermaken we ons de eerste paar uur. Nick en Inge starten met breakdance en hip hop en Lars schuift aan bij een schaaktoernooi.

De rest van de middag vullen we met schminken, muziek maken, kleien en shows bekijken.

De kids worden ook nog door een standhouder benaderd om het voorbijgaand publiek met waterspuiten te besproeien. Daar zijn ze uiteraard wel voor te porren! 🙂

Be aware Hekiepower is here!

Samen met de standhouder maken we een springfoto voor zijn collage

Voor het (avond)eten is er een willekeur aan eettentjes. Uiteraard kun je er een vette hap scoren, maar bovenal vindt je er gevarieerde en heerlijke maaltijden, zoals Mexicaans en Thais.

De avond vullen we met het bezoeken van diverse acrobatische, dans- en muziekshows. Wat een relaxed en creatief festival is dit, heel gaaf om dit eens mee te maken. Nick en Inge krijgen het rond 23.00 uur zwaar en we installeren ons met fleecedekens tegen een berghelling aan, terwijl we genieten van het muziekoptreden voor ons.

Een zeepaard Unicorn komt voorbij. Lars zijn schoolmaatje Mirre komt direct langs …

Heel bijzonder is de 3 minuten stilte die ze om 23.30 uur houden. Deze is om stil te staan bij het verleden, heden en de toekomst, maar ook om stil te staan bij degene die we lief hebben of ze nu nog onder ons zijn of niet. Velen hebben een kaarsje aangestoken en er waard na een kort introducerend optreden ineens een enorme stilte over het festivalterrein. Heel indrukwekkend!

Een indrukwekkend gezicht

Voor het slot van deze dag besluiten we naar de Sing along tent, waar karaoke wordt gehouden, te gaan. Hier vertoeven echter nog geen 10 personen, dus snellen we weer terug naar het grote festivalterrein om daar het nieuwe jaar met de honderden festivalgangers die zich daar verzameld hebben in te luiden. We halen het net: nog geen 5 seconden nadat we terug zijn, vliegen kort na elkaar 4 sier vuurwerkpijlen omhoog en gaan we muzikaal het nieuwe jaar in. Een grote vuurwerkshow is hier in de bossen ook niet mogelijk, maar toch … Stiekem missen we het betere vuurwerk wel, hoor! Maar klagen doen we niet, we hebben een super dag gehad en daarbij hebben wij ons portie vuurwerk al eerder, net voor kerst in Brisbane, gehad.

Dinsdag 1 januari 2019!!!

Om 02.30 uur komen we na ruim een uur rijden weer terug op de camping. Inge slaapwandelt min of meer zo haar tent in. 🙂 Van uitslapen komt het echter niet, want de zon komt hier rond 05.00 uur op en tegen 7.00 uur brandt je echt je tent uit. Vanavond maar op tijd naar bed! 🙂 En voor nu luieren!!!

Woensdag 2 januari

Het is een jubileumdag vandaag. We zijn immers vandaag een jaar op wereldreis! Wat hebben we veel beleefd. En we zijn het er allemaal over eens: dit hadden we voor geen goud willen missen! We starten de dag in een koffietentje in Westfield Garden City, met uiteraard wat lekkers erbij. Lars gaat gelijk voor zijn verjaardagskoffie. 🙂

We zijn een jaar onderweg!!!

’s Middags hebben we met Peter & Sarah, Adèle en Seb afgesproken bij het Ipswich Art Gallery. Daar gaan we samen naar het Playing with Light doemuseum. Het is een erg leuk interactief museum waar je heel veel kunt experimenteren. We hebben ons er ruim 1,5 uur goed vermaakt en alles kunnen doen. Wat mij betreft een museum met de perfecte grootte waar je op een hele leuke manier kennis kunt maken met (de mogelijkheden van) licht.

Schaduw is een van de onderdelen van het licht

Na inkopen te hebben gedaan bij de nabij gelegen Coles rijden we met z’n allen richting South Bank om daar te gaan bbq-en in het park. Onderweg houden wij nog even een stop om bij Zarraffa’s Coffee om een nieuwe koffie voor Lars te bestellen. De macchiato van vanmorgen was geen succes. Het had de grootte van een cappuccino en daarbij viel de smaak behoorlijk tegen. Hier weten ze in ieder geval wat heerlijke koffie is! Zowel de caramelised cappuccino van Lars als de coffee Mocha van Rich smaken naar meer. We zullen zeker nog eens vaker, net als de Aussies een take away koffie bij Zarraffa’s halen. 🙂

Deze koffie bevalt een stuk beter

Het is maar goed dat we daar een stop maakten, want ineens realiseer ik me dat we onze rugzak daar in het kluisje hebben laten liggen! Dat scheelt ons 40 minuten terugrijden …

Ten tijde dat we bij South Bank arriveren, heeft Peter het eerste vlees al lekker op de bbq liggen en leven de kids zich in de speeltuin uit. Samen met Sarah en Rich snijd ik de groenten en dekken de tafel. Kant-en-klare salades in de bakken en in no-time hebben we een goed gevulde picknicktafel langs de Brisbane River. Dit is toch echt fantastisch hoor, het Australische buitenleven en de vele openbare bbq gelegenheden.

BBQ in South Park, op de achtergrond staan Richard en Peter

Donderdag 3 januari

Onze laatste dag in Brisbane begint, tegen onze verwachtingen in, ’s nachts met een aantal flinke regenbuien. Nick had voordat hij ging slapen het weerbericht nog bekeken en het zou droog blijven. Volgens hem dus een prima nacht om buiten te slapen, zodat hij de hitte in de tent kan vermijden. In Australië is dit niet echt een veilig idee, dus slaapt hij net als de nachten ervoor gewoon in zijn tentje. Wel met de rits aan de bovenkant op een kier, aangezien hij geen gaasdoek voor de opening heeft. Gelukkig maar, want anders had het een wel heel natte bedoening voor hem geworden. Nu was alleen Rich, die alle tentjes snel afsloot, nat. 🙂

Na het ontbijt komen Nick en Lars tot de conclusie dat ze met het verzamelen van de lege flesjes heel wat snoepgeld kunnen vergaren. En zo verzamelen ze niet alleen onze flesjes, maar ook die van de buren en gaan ze de flessen- en blikjescontainers op de camping langs, waar ze de flesjes die bovenop liggen eruit pakken. Met een vuilniszak om hun hand, want ook al zijn het geen ranzige containers, het blijven wel containers …, halen ze de flessen uit de containers. Als ze even verderop bezig zijn, begint het te hozen. Voordat ze bij de tent terug zijn, zijn ze al doorweekt. Gedreven door de info van Bettina (onze camping buurvrouw) dat er op de camping iemand woont die elke dag ook het een en ander uit de containers verzameld, gaan ze ondanks de regen door. Bettina: “The game is on, Lars!”:-) En lachend gaat Lars “de uitdaging” aan. 🙂 Uiteindelijk weten ze ruim 190 flesjes te verzamelen. Dit zal ze als het goed is 20 AUD opleveren, wat omgerekend €12,50 is. Nu alleen nog even opzoeken, waar we de flessen kunnen inleveren, want dat is niet net als in Nederland bij de supermarkt. 🙂

Het is een beste verzameling

Rond de middag klaart de lucht op en kunnen we de luchtbedden buiten in de zon laten drogen. Want de pop ups van de kids zijn zeker geen kwaliteitstentjes. De tarp boven Nick en Inges tentje is echt voor schaduw bedoelt en is zeker geen waterdicht dekzeil. Er hangt een flinke bak water in, welke Nick maar wat graag ter verkoeling over zich heen laat gooien. Uiteraard zijn Lars en Inge bij het horen van dit idee ook van de partij. 🙂

Even het regenwater lozen tot grote pret van de kids

De rest van de dag blijft het lekker droog en vullen we met blog- en vlogtekst bijwerken, administratie, een spelletje spelen en relaxen.

’s Avonds worden we verrast met een mail van Julia, een journaliste van de Metro. Zij is op zoek naar mensen die hun goede voornemen van 2018 hebben waargemaakt. Dit naar aanleiding dat ondanks dat het jaar 2019 nog maar net is begonnen, er al talloze voornemens zijn mislukt. Ze wil twee of drie portretjes maken van mensen die hun radicale voornemen hebben waargemaakt en kwam ons al googlend tegen. Helemaal leuk en al gauw is de afspraak gemaakt, dat we morgenavond via Whatsapp bellen het interview laten verlopen.

 

Handig om te weten:

 • In Brisbane heb je een aantal tolwegen. Door je kenteken vooraf te registreren, scheelt dit op je te betalen tolkosten. Site: linkt.com.au. Via www.qld.gov.au. meer algemene info hierover.

 

Wat is ons tot dusver opgevallen:

 • Steden hebben nog weinig flatgebouwen en vooral veel bungalows.
 • Australiërs zijn echte koffiedrinkers en je vindt dus ook overal koffietentjes.
 • De Chinezen kunnen er wat van, maar de Australiërs ook: ook hier treffen we enorme shopping malls aan.
 • Australiërs promoten heel erg wanneer een product van eigen bodem is of als het een familiebedrijf betreft.

 

 

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Greet januari 10, 2019

  Heerlijk weer om te lezen.
  Toch maar naar Australie zeg ik tegen Fred. Zulke mooie verhalen. Eerst maar een jaar in Hoogkarspel💋💋💋💋💋

 2. Lisa, Michael, Bella & Charli januari 12, 2019

  Hello everyone, Merry Christmas and Happy New Year! have been following your blog by way of the photos as I can’t read Dutch 😂 looks like you are all having the most amazing travels. Memories for a lifetime. Enjoy 😉

  • De Hekies januari 13, 2019 — Berichtauteur

   We enjoy everything about this Wonderfull country! Sorry for the dutch versions 😉

 3. Jennie januari 17, 2019

  Hoi Hekies,

  Heerlijk verhaal weer.

  Eén heel gelukkig en gezond nieuwjaar.

  Groetjes Ruud en Jennie Schilp

Laat een reactie achter

© 2021 Ons avontuur

Thema door Anders Norén