Ons avontuur

De wereld als speeltuin

De 2e ronde … in Brisbane!

Brisbane – week 2

Maandag 17 december

We troffen het gisteravond op Denpasar: ook deze vlucht met Qantas vertrok met vertraging. Een uur later dan gepland stegen we op. Inmiddels was onze avondmaaltijd allang en breed weer verteert, dus in plaats van gelijk slapen, wachtten we het vliegtuigeten af. Fijn vooruitzicht was, dat ze bij deze vliegmaatschappij goed eten serveren. 🙂

Het vliegtuig zat niet volgeboekt en Inge en ik hadden de mazzel dat we ieder een eigen rij stoelen tot onze beschikking wisten te bemachtigen, zodat we nog een beetje konden slapen.

Na 4452 km komen we met een klein uur vertraging aan op Melbourne. Snel haasten we ons naar de bagageband. Hier hebben ze duidelijk minder haast, dan wij hebben om onze vervolgvlucht te halen. Na veel ongeduld van ons komt eindelijk onze bagage op de band en kunnen we rennend door naar onze zelf incheck counter. Hier zijn we nog wel even zoet. Niet vanwege een lange rij, maar omdat de scanner wat moeite heeft met het scannen van onze labels. En oké, bij de eerste koffer blijkt de strandtas, die ik op m’n schouder draag, zich binnen het scangebied te bevinden, waardoor hij maar bleef scannen … 🙂 🙂 Maar het is ons gelukt, we zijn op tijd ingecheckt en gaan door naar Brisbane! Yeah!!!

1540 km verder en behoorlijk brak komen we om 9.30 uur aan op het vliegveld van Brisbane. Met een Uber taxi rijden we naar de autogarage om onze gerepareerde auto op te halen.

Onze Beast zou er weer klaar voor moeten zijn!

De autogarantieverzekering dekt slechts het maximaal uit te keren onderdelenbedrag van 300 AUD, dus de rest is voor onze eigen rekening (660 AUD, zo’n € 410,-). Kost wat, maar dan heb je ook wat: een goed rijdende auto en werkende ruitenwissers. Wat een verschil ervaren we met berg oprijden! Super, goed besteed geld dus en met de ruitenwissers zijn we ook blij. Het regent immers in Brisbane. Help: we willen terug naar Bali!!!

Op de camping wachten we daarom eerst nog een klein uur voordat we daar onze spullen uit de stalling halen en de tentjes opzetten. Bij het dichtritsen van onze pop-up tent, begeeft de laatste rits van de deuropening het. Om vannacht met alleen een muggengaas te slapen, lijkt ons, gezien de buien die in de lucht hangen, verre van verstandig. Als de kids een duik in het water willen nemen, kom ik tot mijn grote schrik tot de ontdekking dat ik onze zwemkleding (met uitzondering die van Rich, want die had niet gezwommen op onze laatste dag op Bali) op het droogrek heb laten liggen! Dikke OEPS of K, eigenlijk! Dus nu gelijk maar op naar Westfield, het mega winkelcentrum hier op 5 minuten afstand, waar ze een Kmart en een Big W hebben. Hier kun je voor niet al te veel geld vaak goed slagen voor onder andere (zwem)kleding en tentspullen.

Bij de Kmart vinden we zelfs een 3-persoons pop-up tentje, waar Nick en Inges luchtbed inpast, zonder dat we hem met touwtjes hoeven in te korten. We nemen de laatste gelijk mee. Bij de Big W kopen we een 4-persoons paraplutent, een variant op de pop-up tent, zodat je ook geen tentstokken door lussen etc hoeft te proppen. Ook slagen we bij deze ketens voor zwemkleding van de kids en ik slaag bij H&M! Als we terugrijden naar de camping is het inmiddels donker en regent het. Het avondeten wat voor vanavond op de planning stond, schuiven we door naar overmorgen. We zijn allemaal bekaf en hebben geen zin om in de regen te gaan koken. Het campingrestaurant is een heel goed alternatief! 🙂

Dat de nachtvlucht erin heeft gehakt, blijkt wel uit het feit dat Nick bij mij op schoot in slaap valt tijdens het wachten op ons eten. Het verbaast ons dat Inge niet aan tafel in slaap is gevallen. 🙂

Nick is uitgeteld!

Dinsdag 18 december

Lang zal hij leven!

Nog voordat we de dag zingend kunnen beginnen, heeft Lars zijn eerste videobelgesprek: met opa Fred & oma Greet. Voor hen is het inmiddels middernacht, hier is het alweer ochtend. Als een echte tiener ligt hij nog wat te luieren op zijn bed en zingen we Lars vandaag z’n tent uit.

En net wanneer we aan het onderdeel cadeautjes, willen beginnen, barst er een flinke bui los. We vluchten met de cadeautjes de auto in. Uiteraard hebben we voor onze tiener, naast de bergen geld die hij heeft gevraagd, een paar cadeautjes. Als eerste krijgt hij een deo. Op Nick zijn verzoek krijgt hij eerst een dames deodorant (een van mij). Terwijl wij nieuwsgierig zijn reactie afwachten, bekijkt hij het cadeau en spuit het goedkeurend onder zijn oksels. Dit alles onder grote hilariteit van ons allen. Als wij het uitproesten, kijkt hij verbaasd op en geven we hem, na de bekentenis, gauw de heren variant cadeau.

Met het volgende cadeau, een groene mok, wat staat voor een kop koffie naar keuze, maken we het helemaal goed. Dit cadeau valt enorm in de smaak, want hij is een grote koffieliefhebber.

Het surf filmpje dat we in Batukaras, Java van hem hebben laten maken, is ook een schot in de roos. Net als het lasergame pistool dat hij enkele maanden terug al als verjaardagscadeau heeft gekregen. 🙂 En natuurlijk laten we onze zoetekauw niet zonder snoepgoed wegkomen. Zo hebben we onder andere de ontbijtbordjes opgesierd met M&M’s. Ondanks de enigszins verregende status, smaken ze onveranderd lekker. 🙂

Als het om 9.30 uur zo goed als droog is, is het de hoogste tijd voor de rest van ons ontbijt. We moeten vandaag op tijd op pad voor de verjaardagsactiviteit. Door de regen vervalt helaas het roerei met spek en ook de taart die we onderweg zouden halen, schiet er voor nu even bij in. We moeten ons namelijk om 11.30 uur bij Bli Bli Waterpark melden en dat is ruim 1,5 uur rijden. Om de hoek zou menig Aussie zeggen! 🙂

We verrassen Lars met een 2 uur durende sessie wake- en kneeboarden en daarna een uur op een luchtkussen speelparcours in het water. Hij had gehoopt op paintballen of lasergamen, maar dit overtreft het in zijn geheel. Onze action man kan niet wachten tot we er zijn! 🙂

onze surfdude gaat wake boarden

Lars start met Rich met kneeboarden bij het fast cable parcours en ik ga met Nick en Inge naar het slow cable parcours. Het lukt Nick en Inge beide om bij de start op het board te blijven zitten. De eerste bocht is lastig en onwennig met als gevolg dat ze daar van het board vallen. Enthousiast komen ze weer terug voor de volgende pogingen. Terwijl we teruglopen, zien we Rich en daarna Lars voorbij sjeezen. Wauw dat gaat echt snel en wat doen ze het goed! (Nou goed… Zie deze “crash” van rich…

Inge lukt het steeds maar niet om voorbij de eerste bocht te komen, Nick komt uiteindelijk tot de derde bocht.

Beiden willen maar wat graag een hele ronde maken en aangezien je ook samen op een board mag, ga ik eerst met Nick en daarna met Inge een rondje. Het is fantastisch om over het water te scheuren! Het is wel een aanslag op je armen en handen. Nick en Inge willen dan ook maar wat graag steeds een rondje met mij en later ook met Rich doen. 🙂 Lars en Rich voegen zich na een uurtje ook bij ons om hier hun eerste wakeboard ervaring op te doen. Na 2 mislukte starts heeft Rich het te pakken en wakeboard een complete ronde.

Lars heeft er meer moeite mee en komt ondanks zijn flinke doorzettingsvermogen (en op een gegeven moment ook frustratie) niet verder dan de eerste bocht.

Het helpt ook niet dat ik na 4 mislukte starts 3 complete rondes achter elkaar weet te boarden. Meer rondes hadden er ook wel in gezeten als m’n armen niet helemaal uitgeput zijn geweest. Ik laat uiteraard wel net voor het beginpunt los, zodat ik niet al te ver hoef terug te zwemmen en/of lopen. 🙂 Ik gooi het bij Lars nog op beginnersgeluk, maar de pogingen er na lukken me ook.

Arme Lars … Hij probeert het nog even bij het fast cable parcours, maar de opstart trekkracht is een te grote aanslag op zijn armen. Wij zijn in ieder geval enorm trots op zijn volhardendheid en dat hij ondanks alles het fantastisch vindt om dit te ervaren. En het ook nog gaver vond om dit te doen dan lasergamen of paintballen.

We hadden van 12.00 tot 14.15 uur wake- en kneeboarden geboekt en om 15 uur een uurtje voor op het luchtkussen parcours. Lars en Nick weten de eerste activiteit nog op te rekken tot 14.30 uur en maken samen op een board nog heel wat rondjes op het kneeboard.

De dudes gaan samen

Als Lars op een gegeven moment nog een rondje gaat wakeboarden en het weer fout gaat na de start, besluit hij het koord niet los te laten. En zo gaat hij al buikschuivend over het water. Hij komt glunderend teruglopen, nadat hij net voor de eerste bocht heeft los gelaten.

De medewerkster is een stuk minder blij: Lars z’n wakeboard dreef nog op het water en een ander heeft deze er uiteindelijk weggehaald. Hij lag namelijk op het parcours van de wake- en kneeboarders …. Oeps! Aangezien Lars al in de reserve tijd zat, laat hij extra uitbreiding van zijn tijd voor wat het is. 🙂

Met minder dan een half uur te gaan nemen we snickers en marssen als lunch. Wat een feest! De kids hebben gelukkig nog energie genoeg over om zich vervolgens een uur lang uit te leven op de waterbaan. Rich is na een uur helemaal af, ik heb al eerder het haze/waterpad gekozen. Mijn enkel is toch nog niet fit genoeg om me hierop uit te leven en ook mijn nek meldt zich (na de wake- en kneeboardervaring) … Balen, want het is echt een prachtig groot luchtkussenparcours. Ach, er moet toch iemand beeldmateriaal verzamelen 🙂

Wat hadden we een lol

Met glunderende koppies zitten de kids later fris gedoucht in de auto en komen alle ervaringsverhalen los. Lars had voor het avondeten “mama’s hamburgers” besteld. Het weer is echter nog steeds wisselvallig met de nodige buien, dus besluiten we op zoek te gaan naar een burgertent. En nee, Moon, dit keer geen McDonalds! 🙂 We belanden op een half uurtje van onze camping af bij Betty’s Burgers. Kennelijk hebben ze hier goede burgers, want we mogen in de rij aansluiten!

Ze hebben er een goed werkend systeem en team, want binnen een half uur zitten we aan tafel te eten. En, ja ze hebben heerlijke burgers!

Smikkelen van een echte hamburger

Voor het toetje gaan we naar Woolworths, waar Lars een slagroomtaart uitkiest. Omdat we nog behoorlijk vol zitten, nemen we hem mee. Lars denkt naar de camping, maar dit blijkt uiteindelijk naar Westfield shopping centre te zijn. Bij een lunchtentje dat reeds gesloten is, eten we op het “terras” de taart op. Lars zit nog steeds behoorlijk vol, waardoor het minder erg is dat het een pavlova in plaats van een slagroomtaart is. Als slotverrassing gaan Rich en Lars van hieruit naar de bioscoop voor de Harry Potter film Crimes of Grindelwald. Onze kanjer is dolblij met deze verrassing en heeft het teruglopen naar de camping er graag voor over! 🙂

Ik ga met Nick en Inge terug naar de camping. Het is inmiddels bijna 21 uur en er zijn er twee die wel wat slaap kunnen gebruiken. Hoewel … eigenlijk wel 3, maar ik kan het niet laten om op de mannen te wachten. Als ze even voor 0.30 uur terug komen, sluit Lars zijn verjaardag af met een videobelgesprek met oma Frieda.

Woensdag 19 december

Ook vandaag heeft Lars een fantastische ochtend: hij heeft twee videofilmpjes van Frank & Carlijn gekregen. De eerste was gisteren naar z’n oude mobiel verstuurd en had hij dus gemist. Met het cadeau van een activiteit samen met hen na onze terugkeer, is hij super blij. Het tweede filmpje is omdat het door alle drukte er bij in geschoten is om Lars te videobellen. Tegen de tijd dat ze er aan dachten was het bij ons alweer middernacht … Het filmpje met o.a. een dikke sorry maakt alles goed, zelfs meer dan dat, want Lars wordt verrast met de vraag of hij als eerste oomzegger hun getuige op de bruiloft wil zijn! Er volgt vol ongeloof een dikke WOW uit Lars zijn mond! “En wat moet ik dan doen??” 🙂 Toen Frank ons enkele maanden terug benaderde of het goed was wanneer hij Lars als getuige zou vragen, was het nog de vraag of het live of via skype of iets dergelijks zou zijn. Inmiddels weten we zo goed als zeker dat we weer in Nederland zullen zijn. Onze kanjer kijkt enorm uit naar zijn eerste bruiloftsfeest, dat hij mag gaan ervaren. En dan ook nog in de vereerde hoedanigheid als getuige (met kattewaad, toch Frank? :-))! Lars stuurt een aantal korte filmpjes als reactie naar Frank & Carlijn en krijgt ook nog een top secret bericht terug. Wij zijn gelukkig verder niet nieuwsgierig, hoor! 🙂

In Brisbane bezoeken we TentWorld, de keten waar we in Perth onze zwart/ rode pop-up tents hebben gekocht en waar we er nog een van over hebben. 🙂 We leggen voor dat nu ook de laatste rits het binnen 3 maanden na aankoop heeft begeven. Voordat we verdere toelichting hoeven te geven, krijgen we de keuze voor een tegoedbon of een nieuwe versie. Blij verbaasd lopen we even later met een nieuwe versie naar buiten. Wauw, wat een service, hier hadden we niet op gerekend! Na verdere boodschappen gedaan te hebben, is het alweer eind van de middag. Wat vliegt een dag als deze toch om.

Donderdag 20 december

Het shoppen zit er nog niet op: Inge haar slipper heeft het weer begeven en we gaan de paraplutent terugbrengen. Het laatste niet zozeer omdat we nu een nieuwe versie van de zwart/rode variant hebben, maar omdat bij het opzetten er al een staafje uit een scharnierstuk viel en er een poot uit z’n verband lag. Dit hebben we weer weten te fixen, maar om met deze tent 3 maanden te gaan reizen …

De jongens willen op de camping blijven en starten aan een portie schoolwerk. De paraplutent wordt door de Big W probleemloos retourgenomen en we krijgen ons geld teruggestort. Terwijl Inge en ik er lekker op los shoppen, probeert Rich een smartphone stabilizer uit bij een camera winkel. Het is maar goed dat hij dit doet, want een van de varianten blijkt niet goed te werken op android toestellen. Voor de andere variant moet een flinke app gedownload worden, wat Rich een beetje zonde van zijn beperkte databundel vindt. Op naar de camping voor gratis wifi! 🙂 Voor de boys nemen we lekker ijs mee. Zijn ze in ieder geval zeker weer blij om ons te zien. 🙂

’s Avonds gaan we naar South Bank Park voor het kerstvuurwerk wat van 20 t/m 23 december elke avond om 20.00 uur plaatsvindt.

Vooraf zitten we nog even bij een klein concert

Zittend op de kademuur van de Brisbane River hebben we een goed zicht op het prachtige muzikaal begeleid vuurwerk van een kwartier. De kids leven zich tot slot nog even lekker uit in de speeltuin van South Bank, terwijl wij relaxend aan de kant zitten met een prachtig verlicht uitzicht op de rivier.

Vrijdag 21 december

Een heerlijk warme (38°C, oké wellicht iets te warme, maar wel lekker droge) kampeerdag vandaag.

We zoeken de schaduw veel op in deze hitte

We hebben ons verblijf met 2 extra nachten verlengd, zodat we op 23 december naar Noosa vertrekken. Deze wat zuidelijker van Brisbane gelegen badplaats schijnt heel bekend en een aanrader te zijn. We zullen zien. Na enkele dagen Noosa is het plan om af te zakken naar Fraser Island en om vervolgens weer op deze camping in Brisbane uit te komen. Het is een fijne camping en vanuit hier willen we het Oud & Nieuwjaars Woodford Folk Festival bezoeken. Een mooi en redelijk relaxed programma tot 2 januari. 🙂

Net voordat we naar South Bank willen gaan voor de diverse kerstactiviteiten, begint de lucht behoorlijk te betrekken en steekt er een felle wind op. De wind wil onze tentjes weer meenemen, maar dit weten we te voorkomen, door ze af te vullen met onze koffers en extra haringen erin te zetten.  Het avondeten was gelukkig net klaar en zo eten we lekker knus in de auto om de beurt uit de pan. 🙂

Een koude salade rechtstreeks uit de pan. Best lekker!

Na het eten vertrekken we, in de hoop dat het 20 minuten verderop beter weer is. Onderweg begint het echter flink te onweren en rijden we juist de regen in. We besluiten om te keren en morgen een nieuwe poging te gaan wagen. Als troost halen we ijs bij Westfield shopping mall en slagen we voor de smartphone stabilizer. Wat vet zo’n “statief”! Het resultaat van dit ingenieuze apparaatje zullen jullie vanzelf zien op onze vlog of zelfs live via Facebook! 🙂

Zaterdag 22 december

Schoolwerk maken op dagen van 38°C zonder airco gaat hem voor ons niet worden. Het zwembad en de schaduw zijn zeer gewilde vertoefoorden deze dagen. 🙂

Eind van de middag vertrekken we voor poging twee naar South Bank voor de kerstactiviteiten. We gaan dit keer wat eerder, zodat we als echte Aussies kunnen picknicken. De lucht betrekt ook vandaag enigszins, maar verder blijft het gelukkig droog terwijl we picknicken in het City Botanic Gardens park.

Om half 8 wonen we The lights of Christmas bij St. Stephen’s Cathedral bij. Op het kerkgebouw wordt een korte kerst tekenfilm geprojecteerd met als onderwerp ‘geven is beter dan nemen’.

Vervolgens lopen we door naar de opstapplek voor de City Hopper watertaxi. Onderweg pakken we nog een stuk mee van het vuurwerk, wat we eergisteren al gezien hebben. Maar wat blijft het mooi. Dit keer staan we aan de overkant van de rivier en krijgen we de muziek niet mee. Dit maakt de vuurwerkshow in zijn geheel wel iets minder mooi, zijn we het met z’n allen wel over eens. Met de gratis watertaxi service varen we over de Brisbane River langs prachtig verlichte gebouwen en bruggen. Heel sfeervol, dit!

Zondag 23 december
Vandaag vertrekken we naar Noosa, zo’n 160 km noordelijker dan Brisbane. Hier gaan we op de camping kerst vieren. De kids hebben een kerstmenu samengesteld, zonder dat we een oven of een goed uitgeruste keuken nodig zullen hebben. Om dit te bewerkstelligen is ons kerstdiner op kerstavond, zodat we bij de Woolworths de warme gevulde kip kunnen halen, waar de kids fan van zijn. Nu nog hopen dat we er een weten te bemachtigen. 🙂 Voor nu, eerst op naar Noosa!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

  1. Frank januari 2, 2019

    wow wat een leuke filmpjes top om te zien, en nog gefeliciteerd met zijn verjaardag.

Laat een reactie achter

© 2021 Ons avontuur

Thema door Anders Norén