Ons avontuur

De wereld als speeltuin

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht …

Brisbane

 Donderdag 29 november

De dag begint ook vandaag weer lekker vroeg: 04.45 uur. Zoals ze hier in de camping brochure zo mooi hebben staan, ze hebben hier geen ‘daylight saving’. En als rasechte ochtendmens en slechte slaper, is dat voor mij wel een dingetje. Toch maar weer met de kippen op stok gaan, hoe ongezellig en lastig ik dat ook vind 🙂 Vandaag ben ik zowaar niet de enige die bij het krieken van de dag van de partij is. Ook Rich kan de slaap niet meer vatten. Vanavond het tentdoek maar weer over de bovenkant van de tent doen, om nog enige schemering te creëren.

Inge en ik kunnen op tijd op stap: De Big W en de Woolies zijn beiden vanaf 8.00 uur geopend. Allereerst gaan Inge en ik bij de Big W shoppen voor nieuwe slippers, want ze is gisteren blijven haken en dat overleefde een slipper niet. Na de rest van de boodschappen te hebben gedaan, haasten we ons naar de camping, want we zijn wel toe aan een ontbijt. De dag is immers al weer een paar uur onderweg … 🙂

Hoewel het nog geen 10 uur is, zal het niet lang duren voordat we met onze picknickset naar de schaduwkant verkassen.

De rest van de dag vullen we lekker met zwemmen, tafeltennis en rond-de-tafel met een softbal. Heerlijk lazy!

Vrijdag 30 november

Vanmorgen moeten we onze auto bij de garage inleveren. Deze zullen ze maandag gaan repareren en dan kunnen we hem na onze visa run naar Bali weer ophalen. Goedkope stalling dus. Als de reparatie tenminste onder het servicecontract valt … We zullen zien. De spullen die we de komende weken niet meer nodig hebben, zetten we in de auto en de tentspullen etc die we tot zondagochtend nodig hebben, mogen we op de camping stallen. Zo fijn! Dit had op de ‘kattige’ camping zeker geen optie geweest. 🙂

Bij terugkomst zullen we nog enkele nachten op deze camping verblijven zodat we hier in Brisbane Lars zijn verjaardag kunnen vieren en het kerstvuurwerk bij South Bank kunnen zien. Bij het bijboeken blijkt overigens inderdaad dat we het kampeertarief voor 2 volwassenen betalen, dus niet voor de kids. Hele fijne mazzel! Helemaal wanneer ze dit tarief voor ons blijven hanteren.

De dag vullen we met het gebruik maken van de zwem, – tafeltennis- en andere spelfaciliteiten. Terwijl Rich de auto wegbrengt, ga ik met de kids naar de receptie, waar ze gratis (gekke) foto’s mogen maken in de photo boot. Hoe gekker op de foto, hoe beter; de kids leven zich lekker uit met alle accessoires! 🙂

Naast onze kampeerplek komen Duitsers te staan, die met hun kinderen Merle en Tammo in totaal 9 maanden op reis zijn. Vooral Inge vermaakt zich heel erg goed met Merle en gaat zelfs gezellig met ze mee midgetgolven en nog een keer een rondje photo booten.

Zaterdag 1 december

In de vroege ochtend spelen Nick en Inge nog even gezellig met onze Duitse buurkinderen, waarna we rond 10.00 uur naar de bushalte lopen. Aangezien de bus die voor het vakantiepark stopt, pas over een uur weer langsrijdt, lopen we naar het busstation bij Westfield. Hoewel het niet heel ver is, is de wandeling van een klein half uur toch nog best pittig met de zon op onze bol terwijl we berg op lopen. We missen onze Beast wel hoor!

Bij South Bank strijken we neer. Dit is een 17 hectare groot park aan de Brisbane rivier waar genoeg spel- en zwemfaciliteiten aanwezig zijn en activiteiten georganiseerd worden. Ook dit park is vrij toegankelijk. De kids zoeken maar wat graag verkoeling in het strand- en zwembad. Het zijn twee prachtig grote baden naast elkaar.

Het druk bezochte strandbad.

Om 14.00 uur zitten we in het Brisbane Convention & Exhibition Centre voor Star Wars The Empire Strikes Back in Concert. Oftewel het 5edeel van Star Wars serie met muziek van een live klassiek orkest! We twijfelden eerst nog wel even, want de goedkoopste kaartjes waren met beperkt zicht en voor de duurdere ben je $ 100,- (€64,-) kwijt. Rich en Nick willen wel heel graag heen en hebben het er voor over. Nick is heel resoluut: hij besteedt zijn reiszakgeld er maar wat graag aan. Lars de twijfel- en spaarkont, wil het uiteindelijk toch ook niet missen en wil ook mee. Als Rich de kaartjes koopt, krijgt hij een familieticket. En deze bestaat uit 4 zitplaatsen! Een kaartje gratis dus! We zijn echter met z’n vijven … Op de vraag of Inge met ons mee mag als ze bij ons op schoot gaat zitten, krijgen we geen goedkeuring. We besluiten het bij de ingang van de zaal op een andere manier te proberen. Sorry … Niet helemaal legaal, we weten het …

Voorafgaand de film lopen er allerlei Star Wars figuren in de centrale hal waar de kids mee op de foto mogen. Enthousiast rennen ze van de een naar de ander, soms een complete wachtrij over het hoofd ziend. 🙂 Mocht het niet lukken om met Inge binnen te komen, dan hebben we in ieder geval een leuke fotosessie in the pocket. 🙂

Rich en Lars gaan kort voordat de film begint de zaal in en wonder boven wonder lukt het Rich om slechts een ticket te laten scannen. Lars weet namelijk ongemerkt door te lopen. Lars komt met de kaartjes weer naar buiten om Nick, Inge en mij op te halen. Het lukt en zo zitten we toch nog met z’n allen klaar voor deze bijzondere ervaring. Het is wel fijn dat het niet al te lang duurt voordat het licht flink gedimd wordt. 🙂

We zitten er klaar voor!

Als het pauze is, geeft Inge aan, dat zij het wel mooi geweest vindt. Zelf heb ik ook niet al te veel van de film meegekregen, vanwege de vertalingen die Inge nodig had. Daarbij miste ik de verhaalopbouw van de vier voorgaande afleveringen. 🙂 Omdat Inge al heel lang weer eens in een reuzenrad wil en er hier bij South Bank een staat (die ze uiteraard al heeft gespot en waar zij haar reiszakgeld maar wat graag voor inzet), besluit ik om daar samen met haar naar toe te gaan. Bij het verlaten van de zaal krijgen we alle vijf een Pass Out ticket. 🙂 Heel handig! 🙂 🙂

Terwijl we richting de bar cq naar buiten lopen, treffen we Nederlanders. Terwijl Rich met Emiel kletst ga ik met de kids weer naar de centrale hal, waar de Star Wars figuren opnieuw rondlopen. Aangezien er nog genoeg helden zijn waar ze mee op de foto willen, ga ik nog een keer als fotograve met ze mee.

Als Rich en de jongens weer in de bioscoopzaal zitten, loop ik met Inge naar het reuzenrad.

Het reuzenrad van 60 m hoog en van Nederlandse fabricaat, geeft een mooi uitzicht over de Brisbane rivier, South Bank park en de rest van deze stad met 2,2 miljoen inwoners. Tot Inge haar blijdschap maken we 5 rondjes! Ik heb trouwens nog niet eerder in zo´n mooi geolied en stabiel reuzenrad gezeten. Kan ik tegenwoordig in het reuzenrad van kermis Hoogkarspel wel een beetje de kriebels krijgen wanneer de gondel wat heen en weer schommelt, hier is daar absoluut geen sprake van. Zit toch een stuk relaxter! 🙂

Na de film lopen we met z’n allen terug naar South Bank park, omdat de kids nog heel graag in de speeltuin willen spelen. Daar passeren we de Nederlanders weer en we groeten elkaar vrolijk.

We spelen nog even lekker in het park

Na een kwartier staat Emiel voor onze neus met de vraag of we het leuk vinden om zondag bij hun thuis langs te komen. Voor 15.00 uur hebben ze wat mensen uitgenodigd en ze zouden het leuk vinden als wij ons daar aan toevoegen. Verbaasd en enthousiast gaan we in op zijn aanbod en nog voordat we uitgepraat zijn over zoveel hartelijkheid, staat hij weer voor onze neus. Als we het leuk vinden, dan kunnen we morgenochtend ook aansluiten bij de Sinterklaasviering van de Nederlandse Duyfkenschool, welke in de Cannon Hill State Schook gevestigd zit. Dit is helemaal een super aanbod en we weten zeker dat we onze kids hier heel blij mee maken. We houden het voor de kids als verrassing voor morgenochtend. De vroege aanvangstijd zal nog wel even een uitdaging worden. Het start namelijk om 9.00 uur en wij moeten onze spullen van de campingplek ’s ochtends overhevelen naar de cabin. De kampeerspullen mogen we bij de receptie afgeven, waar ze tot onze terugkeer in Brisbane gestald mogen worden. Gelukkig zijn we elke dag tussen 04.30 en 05.00 uur wakker … 🙂

Het is inmiddels tegen zessen en we besluiten onze groente bbq door te schuiven naar morgen en bij het foodcourt in het park te gaan eten. We kunnen op de terugweg gelukkig wat dichter bij de camping uitstappen, wat wel zo lekker is met een Nick en Inge waar het kaarsje behoorlijk van op is.

Zondag 2 december

Zal je altijd zien: vandaag worden we voor ons doen vrij laat wakker, namelijk 6.00 uur. Ondanks dat we gelijk aan de slag gaan, is het nog een behoorlijke race tegen de klok in. De zon is vandaag ook van de partij en zorgt voor een extra laag zweet op ons lijf. In de laatste 5 minuten proppen we nog snel ons ontbijt in ons mond, stoppen we zwemspullen in de tas en stappen dan gauw in de reeds gereedstaande Uber taxi. Keurig om 9.00 uur komen we bij de school aan. Voor de poort smeren we ons nog snel in, want daar zal het de komende uren in alle hectiek vast wel niet meer van komen. 🙂

Terwijl we aan het insmeren zijn, spot Lars een paar verkleedde kinderpietjes en gooit een balletje op waarom we hier zijn. En ondanks dat Nick en Inge niet meer geloven, stuiteren ze vrolijk het schoolplein op naar de feestruimte en ook Lars vermaakt zich al voetballend prima. Het Sinterklaasfeest is een initiatief van de Duyfkenschool. Deze school verzorgt elke woensdagmiddag van 15.30 tot 18.00 uur onderwijs voor Nederlandse basisonderwijskinderen en organiseert tevens festiviteiten zoals het Sinterklaasfeest.

Sinterklaas en zijn pieten maken hun opwachting in een stoere blauwe MG cabrio.

Leuke auto van de Sint!

Wat een feest:  de zakken van de pieten zijn gevuld met pepernoten, schuimpjes en hartsnoepje. Wat zijn onze kids en alle andere kinderen hier verguld mee. Het blijft overigens wel een rare setting hoor, Sinterklaasviering terwijl je op je slippers rondloopt en de mussen bijna van het dak vallen! Uiteraard drukt dit geenszins de pret van de kinderen. 🙂

PEPPERNOTEN!!!!

De kinderen worden in groepjes naar leeftijd ingedeeld, waarna ze gezamenlijk diverse spelactiviteiten ondernemen. Zo heerlijk dat onze kids zich moeiteloos mengen in een groep vreemde kinderen. En hoewel het allemaal kinderen zijn van Nederlandse ouders, is de spreektaal een mengelmoes van Nederlands en Engels. Heerlijk die flexibiliteit!

Een drukte van belang!

Het is echt een Hollands dagje uit. Zo zijn er stroopwafels, appelgebak, rookworst, kroketten, frikadellen (ook frikadellen speciaal met ui) en pannenkoeken met echte Van Gils stroop te verkrijgen. Toch eten de kinderen voornamelijk pepernoten! 🙂

Inge bij de Sint

 

Papa kan de selfie niet laten

Als het Sinterklaasfeest rond de middag is afgelopen lopen wij via de supermarkt (voor aanvullende lunch) naar het huis van Emiel & Jona, Santi en Obi. Een wandeling waar we weer even alle overbodige calorieën bij kunnen verbranden. Niet zozeer door de zon, maar door bergje op en af te lopen. Is het niet vanwege de afstanden, dan is het wel vanwege de bergen dat een auto een zeer geliefd voertuig in Australië is. 🙂

Jona werkt bij Shell en het gezin is sinds juni dit jaar overgekomen vanuit Dubai naar Brisbane voor een periode van 2 jaar. Ze hebben een prachtige villa op een berg met o.a. een bar, een zwembad en een fantastisch uitzicht over de stad Brisbane. De au pair Jesse bekommert zich over de kinderen terwijl wij boven op het terras een drankje drinken. Twee andere moeders inclusief 4 kinderen sluiten zich even later gezellig bij ons aan. Het is een gezellige drukte van belang en de kids vermaken zich prima op de trampo, de schommel, in het zwembad of de speelkamer. Hoe gezellig het ook is, tegen 18.30 uur is het de hoogste tijd om terug te keren naar onze camping. Niet zo zeer vanwege etenstijd, maar vanwege het feit dat we onze spullen nog moeten uitzoeken: wat stallen we op de camping en wat nemen we mee naar Bali. De keuken/ woonkamer van de cabin is na de verhuizing van vanmorgen een ontplofte bende en de receptie sluit om 21.00 uur, dus we mogen wel een beetje vaart maken, want het is nog zeker een half uur met de Uber taxi naar de camping rijden …

Wat een uitzicht!

In de taxi maken we een plan de campagne, zodat we straks als een geoliede machine alles op tijd klaar hebben. Morgen staat om 07.00 uur de taxi voor de deur, dus willen we ook de Bali tassen vanavond klaar hebben staan. Terwijl ik alles sorteer en inpak, begint Rich aan de groentewok en Lars brengt alvast het een en ander naar de receptie. Nick en Inge helpen hem na het douchen ook met het sjouwwerk en na dit geweldige teamwork zitten we om 20.30 uur aan tafel. We made it!

Als Nick en Inge al in bed liggen herinneren we ons dat we Tijn en Sam nog zouden terug videobellen. Inge slaapt al, maar Nick is gelukkig nog wakker. Heel lang houdt hij het niet vol en zegt tegen Tijn: “ik heb een heel drukke dag gehad en ben zo moe, dat ik nu echt mijn bed weer in ga om te slapen. Weltrusten!” Waarna hij de mobiel aan Lars overgeeft en resoluut zijn bed instapt en zich binnen 5 minuten in dromenland bevindt. Wauw, dat je als 9-jarige zo je gevoel volgt en dit communiceert tegen je neefje waar je heel gek op bent … Echt top!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Ons avontuur

Thema door Anders Norén