Ons avontuur

De wereld als speeltuin

Genieten in Cairns

Cairns

Vrijdag 9 november

Op een flinke regenbui na, is het ondanks het bewolkte weer, een heerlijke dag met een temperatuur van 30 graden. We vermaken ons prima en voordat we het weten is de dag alweer bijna om. Vanavond een ouderwets AVG-tje (Aardappelen Vlees en Groente), nou ja wel met een Australische touch: we eten voor het eerst kangoeroevlees! Tot het moment dat we het benoemen, hebben de kids geen moeite met hun burger, maar dan smaakt de eerst volgende hap toch een stukje minder lekker. Toch weten ze zich hier allemaal overheen te zetten.

Ons optrekje voor een week!

De dag sluiten we af met een ‘open air’ film op het park. Uiteraard is het in het Engels, maar de boys volgen de film Boss Baby probleemloos en vinden het een vermakelijke film. En wat gaaf om zo buiten film te kijken. Het is buiten nog heerlijk warm, het is inmiddels donker (19.00 uur), chips en drinken erbij en genieten maar!

Relaxen voor de openlucht bios

Zaterdag 10 november

Als we aan het ontbijt zitten, krijgen we appjes binnen over Karina’s surprise party. Ze had verwacht het zaterdag met familie en vrienden te vieren, maar Jeroen heeft als verrassing de vrienden en buren voor vrijdagavond al opgetrommeld. We wachten tot het ook in Nederland zaterdag is, waarna we om 0.30 uur Nederlandse tijd (hier in Queensland, Australië is het 9.30 uur) Karina middels videobellen in het Engels toezingen. 🙂

Inge heeft op het park een Australisch vriendinnetje gevonden, waarmee ze de hele dag optrekt. Aan het einde van de dag komt uiteraard de vraag of ze bij elkaar mogen eten en slapen. Ze hebben besloten om eerst bij Eva te gaan slapen en de dag erna bij ons. En dat patroon willen ze volhouden totdat wij weggaan. Heel democratisch allemaal. 🙂 Nick en Lars zijn gelijk een stuk minder enthousiast bij het horen van de plannen van de kakelende meiden. Zij zien hun relaxte ochtenden al naar de haaien gaan en Nick vindt het maar niets dat hij dan ’s ochtends niet lekker in zijn blote kont kan rondlopen. Ach, laat de meiden eerst maar eens één nacht samen slapen. 🙂

Inge met de Australische Eva. Meiden en make-up …

’s Avonds draait Cars 3 in de ‘open air’ bios en gaan we weer bevoorraad met de grote favoriet van de kids, een zak Doritos Mexican chips en wat drinken weer lekker film kijken.

Zondag 11 november

Het uitzoeken voor ons vervolg reisplan valt niet bepaald mee. In de periode dat wij voor een visa run naar Nieuw Zeeland wilden gaan, blijkt het daar hoogseizoen te zijn wat de prijzen doet verdubbelen. Daarbij zijn de goedkopere campervarianten allemaal reeds verhuurd, wat ons doet uitkomen bij nog prijzigere campers.

Het overleg met de boys geeft weer nieuwe inzichten. Ze willen nog niet naar huis. Hoewel Nick en Inge erg hangen aan het gegeven dat we een jaar op wereldreis wilden gaan en het er dan opzit, geeft Nick aan dat hij ook gerust op de laatste schooldag terug in Nederland wil aankomen. 🙂 Bij het zien van wat highlights van Nieuw Zeeland en de info dat het vooral om de prachtige natuur gaat, waar je heerlijk kunt wandelen, komen de twijfels. Lars vindt een aantal wandelingen wel leuk om te doen, maar geeft aan dat dat niet de hoofdmoot moet zijn. Nick geeft resoluut aan dat dat ook voor hem geldt en dat het dan wel 4 heel dure wandelingen worden. 🙂 🙂

Rich en ik snappen helemaal wat de boys aangeven. Wij zouden er prima vele wandelingen kunnen maken en de natuur blijven bewonderen, maar voor de kids is dat een ander verhaal. We twijfelen nog wel, want we zijn er nu zo dichtbij en we hebben zoveel mensen gesproken en verhalen gelezen hoe mooi het daar is … Maar aan de andere kant: we kunnen Nieuw Zeeland ook prima ooit eens met z’n tweetjes bezoeken. Niemand die ons verplicht het nu te doen en laten we vooral onze eigen(wijze) koers zelf bepalen! 🙂 🙂 We genieten immers enorm van Australië en met de huidige gedachte om eind maart weer “huis”waarts te keren, is een visa run naar bijvoorbeeld Bali ook een heel aantrekkelijk idee, ondanks de moesonperiode. De kids gaan maar wat graag weer terug naar Azië; heerlijk uiteten elke avond en dus zelf bepalen wat er op je bord komt! 🙂 En de sfeer beviel ook heel goed, dus zij geven hier veel meer de voorkeur aan. Dan kunnen we tot half december onze eerste Australische visa “uitzitten” en daarna nog 3 volle maanden de oost- en zuidkust langs toeren. En mogelijk eindigen in Perth, waar we de auto in de staat van aankoop voor een betere prijs kunnen verkopen. Broome zou een nog betere verkoopplaats zijn, maar deze plaats aan de noordkust, ligt ons toch een paar duizend kilometer te ver weg. Genoeg stof om over na te denken, maar waar we wel uiterlijk woensdag uit willen zijn cq een en ander geboekt willen hebben, voordat we weer met de tentjes gaan reizen en lang niet altijd internetverbinding hebben.

Maandag 12 november

De auto wordt vandaag om 8.00 uur bij de garage verwacht in verband met klein onderhoud. Dit is nodig om aanspraak te kunnen blijven maken op ons service contract. Daarnaast wordt de airco ook nagekeken, want deze vertoonde wat keuren de laatste dagen. En geen airco = geen optie in Australië! 🙂 De dag begint vandaag dus ook mooi op tijd voor Rich. 🙂

De kogel is door de kerk: we slaan Nieuw Zeeland definitief over tijdens onze wereldreis. We hebben een visa run geboekt naar Bali. We zullen daar een krappe 2 weken verblijven en daarna weer terug vliegen op Brisbane om vervolgens tot half maart Australië verder door te trekken met onze Beast.

Vandaag de dag lekker gevuld met zwemmen en andere park activiteiten. De dag sluiten we ook vanavond weer af met een leuke Disney film.

Dikke lol in het zwembad

Zon en waterspeeltuin zijn altijd een hele goede combi!

Dinsdag 13 november

Eigenlijk hebben de kids geen tijd en zin om het park af te gaan, maar moeders wil is wet en zo vertrekken we naar de Esplanada van Cairns. 🙂 De stad Cairns ligt aan de kust, maar zwemmen in zee is vanwege de krokodillen een absolute afrader.

Gevaarlijk strandje dit

Om deze reden heeft deze stad met circa 145.000 inwoners een infinity pool aangelegd. Deze is gesitueerd aan de kustlijn en aan de rand van het centrum. Naast de perfecte locatie is het ook een prachtige zwemgelegenheid met een open structuur die gratis te bezoeken is. Een plaatje!

Later op de middag lopen we over de Esplanada boulevard door naar Muddy’s playground waar Nick en Inge zich uitleven in de speeltuin.

Op het strand langs de Esplanade spotten we een aantal (bril)pelikanen!

Lars loopt samen Rich door naar het beachvolleybal- en voetbalveld. Na een intensief potje voetbal in de brandende zon, voegen Nick, Inge en ik ons bij hen voor een potje volleybal(les). Net wanneer we terug naar de camping willen gaan, komen een aantal mannen het beachvolleybalveld oplopen. Ze kunnen nog wel een mannetje gebruiken in hun onderlinge competitie en zo speelt Rich na vele maanden weer eens een echte pot volleybal. Mijn enkelblessure (nav potje voetbal met de kids in Perth), belet me helaas om ook mee te doen.

Eindelijk weer eens ballen!

Naast de beachvolleybalvelden bevinden zich ook een aantal klimrotsen waar de kids zich als afsluiter van de Esplanadaronde op uitleven. Wat een super leuke boulevard is dit!

Woensdag 14 november

Een dag van relaxen en van zoeken naar een accommodatie op Bali. Met de kids gaan we een rondje midgetgolven op de camping. De valsspelers (waaronder ik uiteraard 🙂 ) en de fanatiekelingen (wie zouden dat toch zijn?? 🙂 ) waren ook weer van de partij! 🙂

De receptioniste had Lars een snoepzakje jelly beans beloofd als hij de winnaar zou worden. Dit lukt hem helaas niet en bij het inleveren van de clubs is de betreffende receptioniste er niet om hem mogelijk te matsen … En de andere deed kennelijk niet aan het paaien van kids: dus komt Lars zonder snoep terug; dubbel teleurgestelde Lars 🙂 Na het gezellige potje midgetgolf duiken de kids weer lekker het water in.

Omdat het ons hier wel bevalt en we nog genoeg blog- en fotowerk weg te werken hebben, boeken we nog een extra dag erbij. Niet dat na morgen alles bij is, daar is de achterstand iets te groot voor. Wellicht op Bali? 🙂

Donderdag 15 november

De dag begint vandaag met een pannenkoekenontbijt bij het zwembad. Vanaf 8.00 uur mag je daar gratis aanschuiven. We dachten dat het alleen voor kinderen was, maar als wij aankomen lopen om een kijkje en wat foto´s te nemen, blijken ook diverse ouders aan het pannenkoekontbijt te zitten. Tja, dan schuiven wij ook maar aan. 🙂 En zo zitten wij gezellig aan met de ouders van Eva, een campingvriendinnetje van Inge.

Lekker pannenkoekenontbijt!

Op onze to-do-lijstje voor Cairns staat nog het Tank art centre, welke is gemaakt van voorraadtanks uit de Tweede Wereldoorlog.

Bij aankomst blijkt dat ik me te veel door de naam heb laten meenemen. Het museum bestaat niet uit kunstwerken gemaakt uit voorraadtanks, maar de expositieruimte en evenementenruimtes bevinden zich in enorme voorraadtanks! De expositie kan ons en de kids niet bepaald bekoren.

Dit is brodelwerk, aldus de mannen.

Over kunst valt niet te twisten, maar Lars had wat ons betreft wel een mooie constatering: “Kijk Nick, zo schilderden wij vroeger ook, maar daar kregen we geen €1.200,- voor!” Voordeel van dit uitstapje in Cairns is dat we weer snel terug zijn op de camping! 🙂 Onze laatste dag op deze heerlijke camping sluiten we af met het vervolg op de film van gisteravond: Shrek 2.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2020 Ons avontuur

Thema door Anders Norén